Wat doe ik bij dringende gevallen?

 

Bel steeds eerst naar het Doktershuis. Wij zorgen voor snelle hulp.

Ook voor een wonde die gehecht moet worden, kan u bij ons terecht.

Wanneer de praktijk gesloten is, krijg je meteen het nummer van de wachtdienst. 

 

Hoe geraak ik aan attesten en voorschriften?

UPDATE Covid-19: De orde der artsen staat toe om een afwezigheidsattest te maken na telefonische inschatting van ernst en risico van de patiënt zonder de patiënt klinisch te onderzoeken. Uiteraard enkel in kader van vermoeden van een besmetting door corona en indien de ziekte licht tot mild verloopt.

 

Quarantaineattesten kunnen enkel opgemaakt worden indien u zelf in contact bent geweest met een Covid-19 positieve persoon. Dus niet voor een partner of huisgenoot van iemand die nog getest moet worden of wacht op zijn resultaat!

 

Niet Covid-19 gerelateerde zieken die een afwezigheidsattest vereisen, moeten door een arts gezien worden!

Sommige voorschriften kunnen uitzonderlijk zonder consult verkregen worden. Dit gebeurt steeds door een controle van uw medisch dossier. Het is in uw eigen belang indien er beslist wordt om op raadpleging te komen om uw voorschriften te verkrijgen.

De Belgische wetgeving verbiedt artsen om zomaar voorschriften of attesten te schrijven zonder de patiënt te hebben gezien. Voorschriften/attesten kunnen dus alleen ter gelegenheid van een consultatie of een huisbezoek bekomen worden.

Ook anticonceptievoorschriften, afwezigheidsattesten, sportattesten en voorschriften kinesitherapie vereisen steeds een raadpleging bij je huisarts.

Kan ik bij de apotheker mijn medicatie zonder voorschrift halen?

UPDATE Covid-19: Voor voorschriften vragen we om ons eerst te bellen. We overwegen om voorschriften af te leveren zonder consultatie na bestuderen van uw medisch dossier. Indien u medicatie afhaalt bij de apotheek en ons nadien belt voor een voorschrift, zijn we als arts steeds eindverantwoordelijke. Als u dient langs te komen voor een voorschrift, is dit om uzelf te beschermen.

Het is onwettelijk voorschriftplichtige medicatie zonder voorschrift bij de apotheker af te halen.

Wat kost de huisarts?

 

Al de huisartsen van het Doktershuis zijn geconventioneerd.

 

Als je in onze praktijk een GMD afgesloten hebt, krijg je de consultatie of het huisbezoek extra terugbetaald.

Betaalwijze

Wij verkiezen elektronische betalingen door middel van Bancontact of mobiel via Payconic by Bancontact. 

payconic.png
bc.png